F.A.Q.

Wat is Firstlook BattleCon?
Op Firstlook BattleCon kun je meedoen aan honderden korte game-toernooien. Een compleet toernooi duurt nooit langer dan 30 minuten en bestaat uit een kwart finale, halve finale en een finale. Als je die finale wint, krijg je meteen jouw prijs mee naar huis! Bovendien kun je meteen weer meedoen aan een volgend toernooi in dezelfde of een andere game. Je hoeft je dus niet vooraf in te schrijven, je kunt gewoon naar jouw favoriete game gaan en meedoen.

Moet ik mij inschrijven voor de toernooien?
Nee, alle toernooien zijn vrij toegankelijk. Je kunt ter plekke in de rij gaan staan en meedoen zodra je aan de beurt bent. Je kunt zo vaak aan toernooien meedoen als je zelf wilt. Als je 2x een toernooi gewonnen hebt, kun je die prijs niet meer winnen.

Mag ik mijn eigen controller meenemen?
Nee, om de toernooien zo snel mogelijk te kunnen afhandelen, kan er niet gewisseld worden met controllers. Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensen meedoen aan de toernooien en kans maken op die toffe prijzen. De organisatie zorgt voor voldoende standaard controllers.

LEEFTIJDEN

Ik ben 11 jaar of jonger, mag ik naar binnen bij Firstlook BattleCon?
Firstlook BattleCon is toegankelijk voor personen van 12 jaar en ouder. Deze leeftijdsrestrictie (12+) op toegang van Firstlook BattleCon staat los van de Europese PEGI leeftijdsrestricties voor games (zie PEGI en NICAM). De organisatie houdt zich het recht voor om personen zonder legitimatie of personen jonger dan 12 jaar de toegang te weigeren zonder restitutie van entreegeld. Het is daarom verstandig een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) mee te nemen naar Firstlook BattleCon.

Let wel op! Bezoekers in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar mogen alleen games in de voor hun geschikte leeftijdscategorie spelen. Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je aan alle games meedoen.

Ik ben bijna 12, mag ik ECHT NIET naar binnen bij Firstlook BattleCon?
Nee. Geen uitzonderingen, ook niet onder begeleiding van een ouder/verzorger of oudere persoon.

Ik ben 12, 13, 14 of 15, mag ik 18+ games spelen op Firstlook BattleCon?
Nee. Geen uitzonderingen, ook niet onder begeleiding van een ouder/verzorger of oudere persoon.

Ik ben 16 of 17, mag ik 18+ games spelen op Firstlook BattleCon?
Ja, dit mag volgens de Nederlandse regelgeving.


TICKETS

Kan ik mijn tickets wijzigen, ruilen of annuleren?
Neem hiervoor contact op met onze ticketingpartner PayLogic via http://customerservice.paylogic.com/


LOCATIE

Is Rotterdam Ahoy makkelijker bereikbaar met openbaar vervoer of met de auto?
Het is allebei heel erg makkelijk! Op 5 minuten loopafstand bevindt zich het metro- en busstation Zuidplein. Dit station is eenvoudig te bereiken vanaf Station Rotterdam Centraal. Automobilisten kunnen kiezen uit een zee van (betaalde) parkeerplekken om Ahoy heen.

Is Firstlook BattleCon rolstoel-vriendelijk?
Ja. Ahoy is volledig rolstoel-vriendelijk, zonder vervelende drempels, en met alle faciliteiten die een rolstoelgebruiker nodig heeft. Niet iedere stand zal even rolstoel-vriendelijk zijn, maar wij zullen onze standhouders vragen hier rekening mee te houden.

Mag ik roken op Firstlook BattleCon?
In Ahoy geldt een algeheel rookverbod. Net buiten de ingang van Ahoy is er een rokersplek.

FAQ van Rotterdam Ahoy


OVERIGE VRAGEN

Kan ik pinnen op Firstlook BattleCon?
In Ahoy Plaza (vlakbij restaurant RiVers) van Ahoy tref je een ING pinautomaat aan. Bij sommige standhouders zul je ook ter plekke met pin kunnen betalen.

Mag ik foto’s maken en/of filmen op Firstlook BattleCon?
Je mag in principe overal foto’s maken en filmen, tenzij anders vermeld. Wil je voor professionele doeleinden filmen of foto’s maken? Dan kun je je aanmelden als pers.

Wordt er alcohol geschonken op Firstlook BattleCon?
Nee.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Firstlook BattleCon?
Nee. Je kunt in Ahoy alleen gebruik maken van de aanwezige catering.